Verzorging van je baby

Verzorging van je baby

  • Diaperchamp. De absolute winnaar

Voor de komst van baby 1 had ik welgeteld 1 luier verschoond in mijn leven. Dat er een diaperchamp komen ging lag desondanks al vast. Want als ik dan die luier-pro ging worden, dan wel zonder de bijbehorende stank. En aangezien er geen mogelijkheid was om de luier direct na verschonen te elimineren uit huis, konden we dan maar beter iets ín huis hebben dat maskeert dat het een luierverzameling herbergt.

  • Verschoonkussen (of twee, voor als je er beneden ook eentje wilt)
  • 3/4 verschoonkussenhoezen
  • 1 pakje luiers newborn Maat 1 is dat.

Wij gebruiken pampers en ik kan weinig zeggen over andere merken omdat ik geen zin heb gehad te experimenteren. Die van Kruidvat vond ik nog chemischer ruiken. Anderen zweren bij Etos, die kwamen ook goed uit de consumentenbondtest. Wij zijn van New Baby 1 & 2 overgegaan naar maat 3 van Baby Dry, dat is allemaal Pampers. Op het kinderdagverblijf gebruiken ze Lidl-luiers. Die werken ook prima.

Later, weer veel later, ontdekten we Lillydoo. Een abonnementsvorm van eko-luiers, helemaal verantwoord. En die styling! En die ‘woohoo’ bij het bezorgd krijgen van luiers. Loved it. Ze zijn zacht, houden supergoed (ook ‘s nachts) en dus lief voor dees’ aard ende kind. Enzo.

  • Verschoningsdoekjes (ik heb Pampers Sensitive, tevreden over)
  • Iets in het genre Bepanthen, zinkzalf (sudocreme) of vaseline.

Ik heb het allemaal in huis, uit verschillende pakketten. Vaseline vanuit het ziekenhuis, zelf gebruiken we alleen Bepanthen heel af en toe. Of zoals de kraamverzorgster zei: als er niks aan de hand is, dan ga je er toch niks op smeren?! Nou goed, daar was eigenlijk best iets voor te zeggen. En dat je (geraspte) kaas goed in de vriezer kunt bewaren. Dat waren wel haar twee beste tips haha.

  • Digitale thermometer

Een voor jou, een voor de baby. En dan die laatste een snelle, als je toch iets nieuws gaat kopen. Geloof dat ik huismerk-Kruidvat heb, no biggie.